Cum se Curata Corect un Frigider?

Frigiderul reprezintă una dintre cele mai importante zone pe care trebuie să te concentrezi atunci când începei să faci curăţenie în bucătărie. De ce? Hai să aflăm împreună!

Oricât de ireal ar suna, necurăţarea frecventă şi corectă a frigiderului este extrem de periculoasă atât pentru tine, cât şi pentru ceilalţi membri ai familiei tale, deoarece se pot dezvolta tot felul de culturi bacteriene.

Acţiunile de igienizare ale aparatului tău frigorific, trebuie făcute de câte ori este necesar, cu o singură remarcă: nu trebuie să abuzăm de această operaţiune, deoarece dezgheţările realizate în număr repetat pot afecta modul de funcţionare al aparatului, in special in cazul celor fara functia No Frost.

În cazul în care, un aliment lichid s-a vărsat în interiorul aparatului tău frigorific, trebuie să ştergi imediat, nu să aştepţi ca el să se împrăştie peste tot! O dată pe săptămână, trebuie să se facă o selecţie a alimentelor stricate din frigider, chiar şi a fructelor şi legumelor. Nu trebuie păstrate sub nicio formă alimente alterate în frigider!

O altă remarcă este faptul că alimentele nu trebuie spălate înainte de a fi depozitate în frigider, deoarece acestea vor mucegăi mult mai repede. Spre exemplu, carnea crudă trebuie păstrată în ambalajul în care a fost cumpărată până la gătire, lactatele la fel, iar fructele şi legumele trebuie amplasate separat.

Curatarea Totala a Frigiderului

Curatarea Totala a Frigiderului

Primul lucru de care trebuie să ţinem cont când ne hotărâm să curăţăm aparatul frigorific, este dezgheţarea congelatorului, după ce l-am scos din priză, bineînţeles. Mai apoi, trebuie să scoatem toate aliementele din interiorul lui, pe care să le depozităm într-un spaţiu, unde nu există riscul alterării lor.

Toate rafturile, tăvile şi sertarele, trebuie îndepărtate, pentru a fi spălate, fie la maşina de spălat, fie manual. Sfatul nostru este să le spălaţi manual cu ajutorul unei soluţii de curăţare a frigiderului.

Orice proces de igienizare, trebuie efectuat atât în interior, cât şi în exterior, motiv pentru care aparatul trebuie mutat în aşa fel încât să se poată avea acces la toate laturile sale.

Una din piese necisită o atenţie specială, iar aceea este condensatorul, deoarece această piesă are rolul de a facilita procesul de refrigerare.

Cu ce se Curata Frigiderul?

Pe lângă soluţiile profesionale, poţi să foloseşti câteva ingrediente „minune” pe care, cu siguranţă, le ai în casă. Poţi să foloseşti cu toată încrederea detergentul de vase pentru a curăţa cum se cuvine suprafeţele interioare şi componentele care pot fi detaşate, cu condiţia evidentă de a le clăti foarte bine după.

Un alt ingredient folosit pentru igienizarea mai multor zone ale locuinţei, este lămâia. Acidul citric este un dezinfectant natural pe care îl poţi utiliza pentru a curăţa pereţii electrocasnicului.

Se va prepara o soluţie din apă şi suc de lămâie pentru a curăţa toate suprafeţele murdare şi pentru a înlătura mirosul neplăcut.

Bicarbonatul de sodiu, este folosit inclusiv pentru curăţarea podelelor, acesta va contribui la eliminarea reziduurilor de mâncare.

După ce ai terminat de curăţat frigiderul, ideal ar fi să îl păstrezi curat şi fără mirosuri neplăcute o perioadă cât mai lungă de timp. Dacă vrei ca produsele să se păstreze proaspete cât mai lung timp, încearcă să nu umpli frigiderul până la refuz, este important ca aerul să poate circula aşa cum trebuie.

Curatare Corecta Frigider

Dacă vrei să te fereşti de mirosurile neplăcute după ce l-ai curăţat te poţi folosi din nou de bicarbonatul de sodiu! Aşează în interiorul frigiderului o bucată de hârtie pe care ai presărat bicarbonat de sodiu şi vei vedea cum niciun miros neplăcut nu va mai prinde viaţă!

Cafeaua face minuni de fiecare dată şi te poate salva şi de data asta. Poţi presăra câteva boabe de cafea pe uşa frigiderului, în acelaşi scop.

De asemenea, este important ca alimentele să fie poziţionate pe rafturi, în funcţie de temperatură. Cele mai scăzute temperaturi din frigider se înregistrează pe rafturile de jos, motiv pentru care este indicat să depozităm acolo carnea, laptele şi ouăle

Frigiderul şi congelatorul sunt cele mai utilizate electrocasnice din bucătărie.Dacă vrei să îţi păstrezi alimentele pe care le consumi departe de bacterii, o curăţare regulată a frigiderului tău este cât se poate de importantă, chiar dacă procesul de curăţare nu este pe placul multora, fiind unul extrem de migălos, este foarte important să îl realizezi cum trebuie şi cât de des este nevoie.

Vrem sa auzim parerea ta!

Lasa un comentariu

Frigider Bun
Logo